Dyrektorka Polskiego Stowarzyszenia Zrównoważonego Rolnictwa i Żywności, inicjatorka Agro Woman
Ekspertka z zakresu Wspólnej Polityki Rolnej Unii Europejskiej, Europejskiego Zielonego Ładu oraz zrównoważonego rozwoju w odniesieniu do rynku rolno-spożywczego. Współautorka badań i raportów: „Jakie działania ESG w zakresie zarządzania śladem węglowym w łańcuchu dostaw podejmują przedsiębiorstwa z branży rolno-spożywczej w Polsce” z 2024; „Moment zwrotny w branży spożywczej – o tym, jak w czasach niestabilności zrównoważony rozwój pozwala budować odporność biznesu” z 2022 r. i „Zrównoważona żywność w Polsce” z 2021 r. Posiada kilkunastoletnie doświadczenie z zakresu wdrażania projektów związanych z rolnictwem i rozwojem obszarów wiejskich. Od lat zaangażowana w projekty związane z wdrażaniem zrównoważonego rozwoju w branży rolno-spożywczej. W ramach inicjatywy Agro Woman aktywnie wspiera kobiety w sektorze rolno-spożywczym, działając na rzecz eliminacji barier, promowania równości oraz uatrakcyjniania kariery w rolnictwie.
Zanim dołączyła do Stowarzyszenia, pracowała w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, gdzie przez kilkanaście lat zajmowała się Wspólną Polityką Rolną, a także współpracą z Komisją Europejską. Jest absolwentką studiów podyplomowych Szkoły Głównej Handlowej, Akademii Leona Koźmińskiego oraz absolwentką studiów magisterskich Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz Uniwersytetu w Bonn w Niemczech.